DESPRE MINE

Elena Barbu Dittrich

Fii binevenit, cititorule!

Te intampin cu aceast salut pentru ca apreciez dorinta de a afla informatii utile si necesare  traiului  sanatos,iar daca povestea mea te mobilizeaza…,atunci urmeaza-mi exemplul si pune-te pe primul loc in grija fata de propria persoana!

Vreau sa  impartasesc semenilor convingerea mea ca viata are sens si poate fi traita cu bucurie pana in ultima clipa a ei.Multi asteapta pensionarea,viata fara programul de 8-10 ore de serviciu,”libertate”…,dar din ce vad in jurul meu nu e asa !Ma intristez cand vad colegi de catedra blazati,imbatraniti inainte de vreme,parca inchistati in pareri invechite si atunci ma felicit in gandul meu ca am ales alt mod de viata,convinsa fiind ca viata continua si dupa pensionare.

Si acum …povestea mea:

Ma numesc Elena Barbu Dittrich, profesoara de Limba si literatura romana,actualmente pensionara , dar mai activa ca un angajat.

De-a lungul vietii au fost perioade mai bune , dar si mai putin bune care au fost depasite repede datorita felului meu de a fi, a gandirii pozitive si a credintei ca Dumnezeu rasplateste omul dupa faptele lui, iar eu stiind ca intentionat n-am facut rau la nimeni, depaseam orice obstacol.Imi dau seama, cu mintea de acum, ca parintii mei in simplitatea lor de la tara m-au educat mai „spartan” in sensul ca aveam tot timpul ocupat , caci fiecare membru al familiei isi aducea aportul dupa puterile lui la bunul mers al existentei.Mi-au fost de mare ajutor aceste deprinderi insusite din copilarie, caci niciodata n-am putut sa stau degeaba si orice mi s-ar fi dat spre rezolvare gaseam pana la urma solutia.
   Am terminat facultatea in 1970, repartizata fiind la o scoala cu predare in limba maghiara…eu dascal de romana ,un an  nu am vorbit cu nimeni romaneste , in sat…, orele le predam cu dictionarul roman-maghiar.Intrand in reducere de activitate in anul doi de stagiatura , m-am mutat , prin casatorie la Resita, unde nu am gasit post si am fost nevoita sa accept un post de bibliotecar la un liceu pentru 20 de ani.In adancul sufletului era o rana deschisa a neimplinirii meseriei pentru care ma pregatisem in conditii extrem de vitrege si cu eforturi mari financiare din partea parintilor…asa ca dupa 89 cand am putut sa trec la catedra , nu mi-a fost greu sa  ma apuc de invatat , sa dau examene, concursuri de titularizari, grade  si sa fiu la locul meu la catedra.
   Din copilarie am avut o inclinatie spre alternativele naturale in pastrarea sanatatii, de la strangerea  plantelor medicinale pana la tot felul de tratamente „babesti” pe atunci…, unele, insa,  si acum se dovedesc mai bune! Mama saraca, Dumnezeu s-o ierte! ma vedea farmacista, iar mai tarziu cand ii duceam suplimente se bucura ca intr-un fel i se implinise dorinta.
  Fiind o persoana activa ma gandeam ce voi face dupa pensionare , cand nu voi mai avea obiectul muncii? In cale mi-a aparut prin 1998 o oportunitate de colaborare cu o companie ce comercializa suplimente alimentare si pentru promovarea carora te si platea.La inceput am intrat fara sa ma gandesc ce se poate realiza cu o astfel de preocupare.Echipa de oameni minunati ce s-a format m-a facut sa ma gandesc serios la  alternativa de completare a veniturilor dupa pensionare ,daca ma implic serios in afacere.Prin ce faceam , aduceam unor  oameni alinarea suferintelor prin suplimentele recomandate, altora poate un loc de socializare si tuturor informatii despre sanatate si starea de bine.
  Cea care ne-a tinut conectati si ne-a impulsionat spre noi oportunitati de dezvoltarea afacerii, dar si personala e dna Adina Cirjan, lider innascut care stie cum sa ne motiveze in depasirea obstacolelor care mai apar uneori si care e un model de perseverenta de urmat.Fiind plina de initiative Adina a organizat Cursuri de terapii complementare prin ANATECOR si asa se face ca m-am specializat in Reflexoterapie si masaj , luand si libera practica.Tot Adina a organizat la nivel de Life Care, companie cu care colaboram de 10 ani si cu succes, cursuri de Consilier de stil de viata sanatos la care am participat atat eu cat si o parte din echipa mea.
   Masajul si reflexoterapia imi aduc satisfactii sufletesti cand pot sa alin suferinta clientului sau pot sa indentific un organ dereglat si sa-l indrum spre consult medical.
    M-a interesat biorezonanta, am citit mult despre ea, am participat si la conferinte chiar in strainatate (Ungaria), dar din moment ce nu stiu engleza, medicina, informatica, m-am limitat numai la promovarea fenomenului de biorezonanta si la directionarea clientilor spre aceasta metoda de investigare a starii de sanatate, ajutand ca specialistul Adina Cirjan sa realizeze investigarea profesional.
  Alte preocupari pe plan spiritual de aceasta data nu s-au lasat asteptate.a trebuit sa ma ocup si de aceasta parte a mea atunci cand am inteles ca nu poti fi intreg decat daca te privesti holistic (trup, suflet, spirit)…asa ca m-am initiat in Reiki,Theta Healing, Su Jok, Tehnica Raindrops, iar acum sunt intr-un program de 40 de zile de retragere si regenerare.
   Am invatat ca niciodata sa nu spun „niciodata” si ca urmare spun prezent  acum urmatoarei provocari…cea cu site-ul personal.
  Viata continua cu mai multa intelepciune si cu sufletul tanar!