octombrie 21, 2020 De Traieste Sanatos 0

Sanatatea plamanilor si calitatea vietii

Toamna s-a instalat pe deplin, iar temperatura coborata, frigul, ploaia, vantul… ne determina sa luam masuri de prevenire a racelilor si afectiunilor respiratorii.

Pentru o viata lunga si sanatoasa plamanii nostri sunt dirijorul intregului corp si sunt cei care dau ritmul si tot restul ii urmeaza.

Majoritatea dintre noi, oamenii ne gandim la respiratia noastra in trei momente din viata:

– cand miroase urat ceva;

– cand suntem in pericol (de ex un sarpe mare e in apropiere);

– cand abia respiri dupa un efort (la sala de gimnastica)

Respiratia este principalul sistem de ventilatie a trupului nostru, e raspunzator de aerisirea „casei” si nu totdeauna ii dam importanta cuvenita.

Fumatul si toxinele din mediul inconjurator sunt atacatori foarte puternici pentru sistemul respirator, dar exista si alti factori care pot schimba felul in care plamanii nostri inspira oxigen si elimina dioxid de carbon.

Cand e vorba de caile noastre respiratorii, lucrurile mici reprezinta cel mai mare pericol.

Nasul nostru functioneaza ca un filtru, dar praful si alte impuritati reusesc totusi sa patrunda.

Atunci cand bacteriile, virusii si alte particule ajung in plamanii nostri, organismul e capabil sa le opreasca pe cele mai mari, prin sistemul natural de aparare al plamanilor.Acesta scoate particulele de pe caile respiratorii si cu ajutorul unor mici periute numite cili, le obliga sa iese din organismul nostru prin stranut, tuse sau suflatul nasului.

Exista insa, particule mai mici , pe care nu le vedem si care pot trece de sistemul de aparare.Nedetectate, aceste particule pot cauza o reactie inflamatorie care distruge o parte din tesutul pulmonar si astfel apar diferite boli de plamani.

Chiar daca nu avem nicio afectiune pulmonara (gen astm), putem invata ce trebuie sa facem ca respiratia noastra sa fie cat mai eficienta.Multi dintre noi nu stim sa respiram.Tehnicile de respiratie din yoga dau echilibru intregului organism si pot fi folosite spre binele nostru.

Plamanii sunt la fel de importanti ca si inima in corpul nostru.De fapt ,daca toate organele reprezinta parti diferite ale casei noastre,plamanii si inima sunt camerele principale.Ele sunt atat de legate una de cealalta,incat daca apare o problema la una dintre ele,sigur va fi afectata si cealalta.

Respiratia poate fi un proces voluntar,unul in care noi controlam termostatul ce mentine plamanii tineri si sanatosi.

Cele mai frecvente afectiuni respiratorii sunt:

♦ apneea in somn si astmul bronsic.

♦ simptomele apneei obstructive in somn

♦ somnolenta excesiva in timpul zilei;

♦ sforait zgomotos;

♦ episoade de respiratie intrerupta in timpul somnului;

♦ trezirea brusc insotita de respiratie sau sufocare;

♦ trezirea cu o gura uscata sau durere in gat;

♦ Experimentati modificari ale dispozitiei, cum ar fi depresia sau iritabilitatea;

♦ Tensiune arteriala crescuta;

♦ Transpiratie in timpul noptii.

Prevenirea apneei obstructive de somn

Apneea de somn obstructiva nu poate fi prevenita. Insa, in multe cazuri, ingrijirea de sine poate fi cea mai potrivita modalitate de a trata apneea obstructiva de somn. Incercati aceste sfaturi:

Pierdeti in greutate! Daca sunteti supraponderala sau obezi, chiar si o scadere moderata a excesului de greutate poate ajuta la ameliorarea constrictiei cailor respiratorii. Pierderea in greutate poate imbunatati, de asemenea, sanatatea si calitatea vietii si poate reduce somnolenta in timpul zilei.

Faceti sport! Exercitiile aerobice va poate ajuta sa va imbunatatiti starea;

Evitati alcoolul si medicamentele, cum ar fi cele anti-anxietate si somniferele;

Dormiti pe o parte sau pe burta mai degraba decat pe spate. Somnul pe spate va poate determina limba si palatul moale sa se odihneasca pe spatele gatului si sa va blocheze caile respiratorii.

Tineti pasajele nazale deschise in timpul somnului. Daca aveti congestie utilizati un spray nazal salin pentru a va mentine pasajele nazale deschise.

Astmul bronsic se caracterizeaza prin crize de sufocare provocate de imposibilitatea evacuarii aerului din plamani, din cauza stramtorarii bronhiilor mici. Crizele pot fi declansate de: praf de casa, polen, mucegai, perii, pene, ceata, efort fizic, traume psihice puternice, consum de oua, peste (pestii nu sunt alergeni, ci hrana pe care o consuma), capsuni, etc

Astmul bronsic reprezinta o afectiune inflamatorie cronica ce vizeaza bronhiile, manifestandu-se episodic, prin crize (spasme ale bronhiilor ce produc ingustarea cailor respiratorii cu senzatia de sufocare a pacientului – acestuia ii este mai greu sa expire decat sa inspire) si de cele mai multe ori este o boala alergica.

Crizele de astm pot fi diminuate in intensitate prin folosirea unor suplimente alimentare foarte eficiente astfel:

Molecule de oxigen stabilizate Super Water

Molecule de oxigen stabilizate Super Water (20-20-20 picaturi intr-un pahar mare cu apa plata, administrate inainte de fiecare masa, 2 luni continuu) imbunatateste oxigenarea celulara a intregului organism si implicit pe cea a cailor bronho-pulmonare afectate de astm.
 

Pure Oregano Oil Kräuter

Oregano Oil (4-4-4 picaturi intr-o lingura cu ulei de floarea sorelui si cateva picaturi de lamaie, in timpul mesei, 3 luni continuu) fluidizeaza mucusul din plamani si elimina spasmele bronhiale.
 

Life Impulse® Pure Noni ECO 500 ml

Noni – suc (1-1-1 linguri inainte de masa, 2 luni continuu) intareste imunitatea si rezistenta organismului prin normalizarea secretiei de imunoglobuline raspunzatoare de declansarea astmului alergic.
 

Life Impulse® Omega 3 Fish Oil

Life Impulse® Omega 3 Fish Oil (1-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu) poseda efect antiinflamator si protector al cailor respiratorii, reducand fenomenele de inflamatie ce afecteaza bronhiile.

 
 

Life Impulse® Garlic and Parsley

Garlic and Parsley (1-0-1 dupa masa), este un bun antibiotic si antiseptic natural, manifesta efecte depurative, combate infectiile
 

Daca doresti sa cumperi aceste produse cu o reducere intre 20-50% completeaza  formularul de inscriere.

Nu te descurci? Contacteaza-ma!