martie 2, 2021 De Traieste Sanatos 0

Extract de ciuperca Reishi, 400 mg, Life Care® – intareste sistemul imunitar

Extract de ciuperca Reishi, 400 mg, Life Care® – intareste sistemul imunitar
Ganoderma lucidum este utilizată de cel puțin 2000 de ani atât în Japonia, cât și în China, și este considerată a fi unul dintre cele mai vechi simboluri ale sănătății, longevității și bunăstării.
 
Reishi, numita si ,,ciuperca nemuririi sau marele protector imunitar’’ a fost folosita inca din antichitate ca tonic, adaptogen si imunostimulator al organismului.
 
În medicina tradițională chineză (TCM), ciuperca ganoderma lucidum este utilizată pentru a hrăni „inima”, care păstrează „shen”-ul. Termenul „shen” definește un complex de aspecte energetice superioare ale ființei. Conform TCM, perturbările lui shen produc anxietate, insomnie, vise urâte, stări proaste, apatie și memorie slabă.(TCM vede boala ca simptomul unei stări fiziologice și/sau mentale dezechilibrate.În vreme ce medicina vestică se preocupă de „vindecarea” bolii după ce s-a manifestat, TCM, care este rezultatul a mai bine de 2000 de ani de observație umană, se focalizează asupra prevenirii bolii prin menținerea unui echilibru în corp prin alimentația corectă, exercițiu și meditație.)
 
Ganoderma lucidum este utilizată de asemenea pentru oamenii cu deficiențe în ceea ce privește qi-ul (energia vitală), care se manifestă ca oboseală, slăbiciune, insuficiență respiratorie, neurastenie și amețeală.
 
Din a doua jumătate a secolului 20, interesul științific pentru ganoderma a crescut și cercetătorii au început să studieze serios proprietățile medicinale ale ciupercilor de ganoderma lucidum. Acum sunt date suficiente care dovedesc că această ciupercă poate fi în stare să prelungească durata de viață cu 7 până la 16 ani , să stimuleze creierul, să întărească sistemul imunitar, să lupte contra cancerului, să elimine bolile de inimă, să calmeze nervii, să ușureze alergiile și inflamația, având efecte benefice în astm, în bolile autoimune, în SIDA, Alzeheimer și Parkinson, diabet, bolile ficatului și multe altele.
 
Are un gust amar, lemnos, dar cu proprietati extraordinare de prevenire a racelilor si virozelor, imbunatatind semnificativ capacitatea naturala de aparare a organismului, sporind productia de celule ale sistemului imunitar.
Pe langa proteine, vitamine si aminoacizi, mai contine o concentratie mare de saruri minerale precum zinc, magneziu, calciu, germaniu organic si polizaharide ce au efecte benefice asupra sistemului imunitar si a circulatiei.
 
Ceea ce face ca ganoderma lucidum să fie atât de eficientă sunt sutele de substanțe chimice biologic active pe care le conține. Acestea lucrează la unison pentru a produce spectrul larg de efecte benefice pentru sănătate pentru care este cunoscută această ciupercă.
 
Oamenii de știință au fost în stare să izoleze trei grupe esențiale de compuși bioactivi care îi conferă ganodermei efectele antioxidante, anti-îmbătrânire și de îmbunătățire a sănătății:
>>Polizaharidele solubile în apă;
>>Triterpene (acizi ganoderici);
>>Peptidă din ganoderma lucidum.
 
Polizaharidele (in concentrație de 20%) sunt substante organice cu cele mai active proprietati de reglare a sistemului imunitar, de reducere a tensiuni arteriale si de crestere a longevitatii si vitalitatii organismului.
 
Studiile au arătat că ganoderma:
>> Protejează AND-ul celular;
>>Protejează mitocondria;
>>Protejează rinichii;
>>Protejează inima și plămânii;
>>Promovează expresia genei longevității
 
Beneficiile ciupercii Reishi sunt:
>> Stimuleaza sistemul imunitar ,îmbunătățind activitatea monocitelor, macrofagelor și limfocitelor T, întărind astfel supravegherea imunitară.
>> Puternic antioxidant
>> Stimuleaza regenerarea celulelor nervoase , susține dezvoltarea unor neuroni noi, sănătoși, și îmbunătățește funcția lor mitocondrială prin stimularea producției de NGF (factor de creștere nervoasă), o neuropeptidă care joacă un rol important în dezvoltarea și menținerea sistemelor nervos simpatic și senzorial.
>> Creste longevitatea, vitalitatea si energia intregului organism
>> Neutralizeaza radicalii liberi
>> Imbunatateste fluxul sangvin.
 
Această ciupercă uimitoare este eficientă și pentru protecția și îmbunătățirea funcției cardiovasculare.
Utilizarea regulată de ganoderma lucidum reduce nivelul de colesterol LDL și VLDL și trigliceride, inhibă aglomerarea trombocitelor, reduce tensiunea sanguină și, în cadrul unor studii clinice, s-a dovedit că reduce durerea cardiacă (angina) și aritmia și ajută la prevenirea arteriosclerozei.
>>Ganoderma, diabetul și obezitatea
În ultimii ani, obezitatea a devenit o problemă majoră de sănătate în lumea civilizată și unul dintre principalele riscuri pentru sănătate asociate cu obezitatea este diabetul de tip 2. Cele două condiții sunt atât de întrepătrunse, încât adesea sunt numite ca o singură boală: diabezitate. S-a dovedit că ganoderma este foarte potrivită pentru a trata diabezitatea datorită efectelor benefice pe care le are în cazul celor care suferă de obezitate și diabet.
Proprietăți antidiabetice
S-a dovedit că ganoderma reduce nivelul de glucoză din sânge în mai multe feluri. Înainte de toate, ganoderma are abilitatea de a inhiba enzima numită alfa-glucozidază, a cărei funcție este de a transforma amidonul în zaharuri. Inhibând această enzimă, ganoderma este capabilă să împiedice apariția unor nivele ridicate de glucoză după masă, care sunt atât de periculoase pentru diabetici. Apoi, ganoderma lucidum diminuează efectele distructive ale AGE (proteinele rezultate în urma procesului de glicozilare) care provoacă inflamație și îmbătrânire atunci când nu funcționează corect. În tandem, aceste două proprietăți reduc efectele negative rezultate din cauza diabetului, cum ar fi bolile rinichilor. În plus, ganoderma poate grăbi vindecarea rănilor la persoanele cu diabet, datorită proprietăților sale puternic antioxidante.
Proprietăți antiobezitate
În ceea ce privește obezitatea, cercetările arată că polizaharidele și triterpenele din ganoderma pot inhiba formarea și dezvoltarea de noi celule de grăsime, fapt care împiedică stocarea de excesivă de grăsime ca în cazul persoanelor obeze. De asemenea, ganoderma lucidum are efecte benefice asupra nivelului de grăsime din sânge (colesterol și trigliceride), care este adesea mai ridicat la cei care suferă de obezitate și/sau diabet și care se crede că constituie un risc în dezvoltarea bolilor cardiovasculare. În fine, ganoderma este în stare să reducă obezitatea, acționând ca un agent prebiotic și de modulare a microflorei intestinale, una dintre căile de abordare a obezității. Astfel, ganoderma poate preveni disbioza intestinală și tulburările metabolice legate de obezitate în cazul persoanelor obeze.
Se recomanda 2 capsule pe zi dupa masa, incepand cu varsta de 16 ani. Nu depasiti portia zilnica recomandata. A se feri de lumina, a se pastra la loc uscat si racoros. Dieta normala nu poate fi inlocuita cu folosirea acestui supliment alimentar. Consumati, de preferinta, pana la sfarsitul perioadei mentionate pe ambalaj. Nu lasati acest supliment alimentar la indemana copiilor mici.

Extract de ciuperca Reishi, 400 mg, Life Care®

Extract de ciuperca Reishi, 400 mg, Life Care® - intareste sistemul imunitar

Daca doresti sa cumperi aceste produse cu o reducere intre 20-50% completeaza  formularul de inscriere.

Nu te descurci? Contacteaza-ma!

Cutie cu 30 capsule – 14,85 g. O capsula contine urmatoarele: 400 mg extract din ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum).
Notificat MS/ CRSPT: Seria AB, Nr. 2376
Pret de catalog 45 lei