iunie 23, 2020 De Traieste Sanatos 0

NONI – Regele fructelor

Sucul din fructul Noni (regele fructelor) cu rol  energizant  si  tonifiant  sistemic, conține 18 aminoacizi esențiali, substanțele active cresc capacitatea de pe permeabilitate a pereților celulari și prin aceasta normalizează activitatea celulară, îmbunătățesc absorbția substanțelor nutritive, regleaza  tensiunea  arteriala  si  nivelul  grasimilor din sange, creeaza o stare generala “de bine”, demonstrandu-se stiintific  ca  apara, mentine  si regenereaza  fiecare  celula a organismului. Are  rol in digestie, avand  si un puternic  efect antibacterian,  detoxifiant  si  imunomodulator, precum si in reglarea  somnului  si  combaterea  depresiei  si  anxietatii.Noni activează mecanismul antiinflamator al organismului are efect antialergic și crește capacitatea de protecție a organismului față de bacterii și ciuperci cu sprijinul fagocitelor și limfocitelor Noni fortifică sistemul imunitar, atenuează fluctuatiile stărilor psihice reglează ciclul veghe somn prin efectul antispastic duce la o relaxare a arterelor scăzând prin acestea agresivitatea reacției la stres respectiv apariția hipertensiunii determinate de nervozitate . Extractul de Noni previne formarea cheagurilor oferă protecție împotriva infarctului și accidentelor vasculare cerebrale are rol în procesul de diviziune celulară prin împiedicarea diviziunii celulare necontrolate care poate duce la apariția cancerului.

Expunerea la fumul de ţigară generează radicali liberi periculoşi pentru organism.

Cantităţile în exces pot duce chiar la apariţia stresului oxidativ, asociat cu boli precum cele de inimă, cancer şi diabet. Studiile arată că în urma consumului de alimente bogate în antioxidanţi, stresul oxidativ este redus. De exemplu, la un studiu la care au participat fumătorii înrăiţi le-a fost administrată o cantitate de 118 ml de suc de noni în fiecare zi. După o lună s-a putut observa reducerea radicalilor liberi cu 30%. Să nu uităm că tutunul este cunoscut şi pentru apariţia cancerului. Anumite chimicale regăsite în fumul de ţigară ajung în corpul şi contribuie la apariţia tumorilor.

Sucul de noni poate ajuta la reducerea efectelor substanţelor chimice care cresc riscul de cancer. Are efecte benefice şi pentru sănătatea inimii, pentru că ajută la scăderea colesterolului şi reducerea inflamaţiilor. .

Îmbunătăţeşte rezistenţa la sport. Sucul de noni poate îmbunătăţi rezistenţa la sport. Potrivit studiilor, s-a observat că sucul de noni ajută la reducerea stărilor de oboseală şi îmbunătăţirea rezistenţei datorită antioxidanţilor care reduc deteriorarea ţesutului muscular, care apare în special în timpul exerciţiilor fizice.

Reduce durerea provocată de artrită

Timp de mai bine de 2000 de ani, fructul noni a fost folosit în medicina tradiţională pentru efectele sale asupra durerii. În urma unui studiu s-a putut observa că o cantitate de 15ml de suc noni, consumată zilnic de două ori pe zi, a redus semnificativ durerile de gât, în cazul a 60% dintre pacienţi. Aşadar, în cazul persoanelor care suferă de artrită, calitatea vieţii poate fi îmbunătăţită.

Îmbunătăţeşte imunitatea. Pentru că este bogat în vitamina C, 100ml de suc de noni poate conţine până la 33% din necesarul zilnic de vitamina C, ideală pentru protejarea sistemului imunitar de radicalii liberi.

S-a dovedit ştiinţific că extractul din fructul Noni ajută la prevenirea şi tratarea unor afecţiuni precum diabetul, hipertensiunea şi chiar cancerul.

1.Normalizează tensiunea arterială:

 Hipertensivii care consumă zilnic 250 ml de suc Noni reuşesc să-şi menţină mai uşor sub control tensiunea arterială.

 Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Hawaii. Sucul Noni conţine oxid nitric, o substanţă care acţionează la nivelul pereţilor vaselor de sânge, sporindu-le elasticitatea. Prin urmare, hipertensivii care fac cure cu acest fruct sunt mai puţin predispuşi la accidente vasculare cerebrale şi la boli de inimă, două dintre consecinţele nefaste ale creşterii nivelului tensiunii peste valorile normale

2. Protejează plămânii fumătorilor

Potrivit oamenilor de ştiinţă americani de la Universitatea “Illinois-Chicago”, fumătorii care consumă între una şi patru linguriţe de suc Noni pe zi prezintă un risc mai mic de a se îmbolnăvi de cancer de plămâni.
Fructele Noni conţin xeronină, o substanţă cu efect antitumoral. Datorită acestei substanţe, preparatele pe bază de fructe Noni sunt eficiente şi ca adjuvant în tratamentul cancerului, îmblânzind efectele secundare asociate chimioterapiei.

3. Întăreşte sistemul imunitar

Datorită conținutului bogat în vitaminele A și C, doi dintre cei mai puternici antioxidanţi, preparatele pe bază de fructe Noni sunt renumite pentru proprietăţile imunostimulatoare. Ba, mai mult,fiind o sursă importantă de polizaharide, stimulează organismul să producă limfocitele T, componente de bază ale sistemului imunitar. si persoanele care consumă preparate pe bază de fructe Noni sunt mai puțin predispuse la îmbolnăvire și îndeosebi la răceli.
Condiția este ca tratamentul să fie urmat cel puțin trei luni. Fitonutriţioniştii recomandă şase linguriţe (o linguriţă conţine 20 ml de suc) pe zi.

4. Are efect antiinflamator

Sucul din fructele Noni stimulează receptorii canabinoizi de la nivelul creierului implicaţi în eliminarea inflamațiile din corp. Prin urmare, persoanele care beau acest suc zilnic sunt mai puţin predispuse la apariţia inflamaţiilor, responsabile de scăderea imunităţii.

5. De ajutor în anemie

Ameţeala, oboseala, iritabilitatea, slăbiciunea şi durerea de cap, simptome specifice anemiei, pot fi înlăturate prin suplimentarea dietei cu preparate din fructul Noni. Acesta este bogat în acid folic şi fier, care ajută la combaterea anemiei. Se recomandă 200 ml de suc din fructe Noni pe zit timp de trei luni.

6. Combate acneea

Datorită proprietăților antibacteriene și antiinflamatorii, Noni poate fi inclus în tratamentul acneei. Timp de două luni, se recomandă zilnic câte 140 ml de suc din fructe Noni cu jumătate de oră înainte de micul-dejun. Dacă la finalul tratamentului leziunile nu se estompează, o cură se poate relua. Citeşte şi: Acneea creează complexe pe viaţă

7. In aceste fructe se găsesc saponine, substanțe care reglează nivelul zahărului din sânge şi astfel ajută la prevenirea diabetului.

8. Grăbește vindecarea rănilor

Timpul de vindecare a rănilor se reduce la jumătate

9. Datorită scopolaminei, o substanţă cu proprietăţi antibiotice, preparatele pe bază de fruct Noni sunt indicate în eradicarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de apariţia ulcerelor gastrice. De asemenea, acest remediu este eficient şi în tratarea infecţiei cu E. coli, o bacterie care în mod normal trăieşte în tubul digestiv.

Daca doresti sa cumperi aceste produse cu o reducere intre 20-50% completeaza  formularul de inscriere.

Nu te descurci? Contacteaza-ma!