Tenul si masca de protectie
Tenul si masca de protectie – trecem printr-o perioada in care purtarea mastilor de protectie este inevitabila. Trebuie sa fim responsabili si sa ne gandim cum ne protejam pe noi, dar si pe cei din jurul nostru.
Atunci cand mergem la cumparaturi, cand circulam cu mijloacele de transport in comun, cand intram intr-un magazin sau asteptam la rand sa ne luam o cafea… purtarea mastii a devenit un gest de responsabilitate sociala.
Dar exista si o parte mai putin placuta. Mai ales acum, cand vremea s-a incalzit, purtarea zilnica a mastii poate cauza iritatii si chiar acnee. De aceea, trebuie sa acordam o atentie speciala nevoilor tenului si sa prevenim problemele neplacute care pot aparea.
Cum te protejeaza masca impotriva agentilor patogeni
Stim ca virusurile si bacteriile se transmit si atunci cand ne atingem gura, nasul sau ochii cu mainile neigienizate.
Din pacate, ne atingem fata inconstient destul de des, gest care creste semnificativ sansele sa contactam gripa, raceala si alte afectiuni.
Intr-un studiu, s-a aratat ca persoanele participante si-au atins fata de aproximativ 23 de ori in 60 de minute – aproape de 3 ori pe minut. In 44% din cazuri, au intrat in contact direct cu o membrana mucoasa (nas, gura, ochi).
NU UITA! Spalatul pe maini este foarte important, mai ales in aceasta perioada. Mentinerea mainilor curate este unul din pasii pe care ii putem face pentru a evita imbolnavirea si raspandirea germenilor.
In medie, intram in contact cu 300 de suprafete diferite o data la 30 de minute, si suntem expusi la aproximativ 840 000 de germeni. Gandeste-te ce inseamna lucrul acesta daca iti duci mainile la fata de cateva ori pe minut.
Cum previi iritatiile si acneea atunci cand porti masca
Caldura, in combinatie cu purtarea repetata a mastii, miscarile de frictiune si transpiratia, pot duce la: roseata, iritatii, eczeme, pori infundati sau acnee.
Pielea nu poate „respira”, iar sebumul secretat in exces si bacteriile pe care le expiram si care raman „blocate” in masca incep sa cauzeze probleme.
Tenul si masca de protectie: tu ce tip de masca alegi?
- masca reutilizabila din material textil: spala bine masca cu apa calda si sapun si las-o sa se usuce complet pana la urmatoarea utilizare. Cel mai bine este sa ai 2-3 masti pe care sa le porti prin rotatie. Foarte important! Nu spala mastile cu detergenti care contin substante cu potential alergen pentru ca pot cauza iritatii.
- masca de unica folosinta: nu o purta mai mult de cateva ore; daca ai tusit sau stranutat in ea, inlocuieste-o cu una noua. Daca ti-ai dat jos masca, chiar si pentru cateva secunde, nu o mai folosi.
Daca ai tenul mixt sau gras, predispus la acnee, evita mastile din poliester, care au tendinta sa capteze transpiratia. In schimb, orienteaza-te spre cele care au un strat interior din bumbac 100%, care absoarbe transpiratia si scade sansele aparitiei acneei.
Tenul tau este sensibil? Atunci evita mastile cu texturi interioare rigide, care pot cauza iritatii. Alege-le pe cele din materiale fine la atingere si blande cu pielea.
Cum iti pregatesti tenul inainte de purtarea mastii
Daca vrei sa porti fond de ten sau alte produse de make-up, asigura-te ca sunt non-comedogenice, fara parabeni si hipoalergenice. Astfel, eviti infundarea porilor si poti sa previi aparitia acneei.
Aceleasi calitati trebuie sa le aiba si cremele care fac parte din rutina zilnica de ingrijire a tenului.
Daca pielea ta este sensibila, aplica o crema hidratanta inainte de purtarea mastii. Te va ajuta sa eviti iritatiile. Pe de cealalta parte, daca tenul tau este gras sau predispus la acnee, cel mai bine este sa eviti anumite produse cu texturi grase, ca fondul de ten.
Rutina corecta dupa indepartarea mastii
Spala-te bine pe fata si tamponeaza-ti pielea cu un prosop curat. Aplica o crema de fata, gel sau un serum cu proprietari hidratante, restructurante si antiinflamatorii.
Kräuter® Gel cu extract de Melc pentru recuperarea si infrumusetarea pielii contine un complex de ingrediente pentru regenerarea pielii care hidrateaza si imbunatateste vizibil cicatricile.
Alantoina stimuleaza regenerarea pielii, proteinele hranesc si netezesc structura pielii, colagenul si elastina ofera elasticitate. Extractul din secretie de melc previne dezvoltarea bacteriilor daunatoare pielii, calmeaza si reduce iritatiile.
Pastreaza-ti tenul curat si hidratat 24/24
Sunt reguli simple care te ajuta sa previi eventualele iritatii. Foloseste un demachiant si un tonic in fiecare zi, chiar daca nu ai aplicat produse de make-up in timpul zilei. Astfel, indepartezi cu succes orice urma de praf, sebum si bacterii de pe ten.
Demachiantul bifazic cu Aloe Vera Biotissima® – certificat BIO, pe baza de aloe vera BIO si ulei de macadamia BIO, demachiaza, hidrateaza si lumineaza tenul.
Are o textura catifelata si este imbogatit cu activatori celulari. Devine o emulsie foarte blanda in contact cu pielea, data de structura dubla a acestuia (ulei si lotiune).
Lotiunea tonica cu Aloe Vera Biotissima® – certificata BIO, hidrateaza pielea dupa curatare si o pregateste perfect pentru ingrijirea ulterioara.
Formula 100% BIO imbogatita cu Nectapure si extracte din plante din Alpii Elvetieni revitalizeaza si energizeaza tenul obosit, tern si lipsit de stralucire.
Extractul de Aloe Vera imbogatit de Clary-Sage contracareaza efectele poluarii si contribuie la refacerea aspectului tanar si sanatos al tenului.
Biotissima® Face Serum cu Pentavitin®, un ingredient 100% natural, creat din plante. Asigura o hidratare imediata si in profunzime a pielii, generand un rezervor de hidratare pentru ten, ce dureaza pana la 72 de ore.
Este considerat un „magnet” al atragerii si retinerii umiditatii in piele, secretul lui vine din faptul ca are o structura identica de carbohidrati cu cea a plielii umane.
Tenul si masca de protectie: recomandari pentru o piele hidratata?
Crema nutritiva pentru fata, cu musetel BIO Kräuter® are la baza o combinatie tripla de ingrediente active. Hraneste, calmeaza si ajuta la regenerarea tesuturilor, conferind stralucire si finete epidermei, intarziind imbatranirea pielii.
Actiune tripla: musetelul – hraneste, calmeaza si ajuta la regenerarea tesuturilor, alantoina – ajuta la producerea colagenului si protejeaza pielea de factorii nocivi, panthenolul – catifeleaza si hidrateaza pielea, redandu-i elasticitatea naturala.
Balsam de buze protector, cu galbenele BIO Kräuter® este ideal pentru o hidratare in profunzime a buzelor sensibile. Confera o stralucire cremoasa si protectie impotriva factorilor poluanti.
Uleiul de galbenele BIO diminueaza iritatiile, iar uleiul de masline hraneste si reda buzelor aspectul natural. Formula extrem de blanda, textura cremoasa si mirosul placut fac din mentinerea sanatatii buzelor o placere zilnica.
Nu uita de ingrijirea corpului! Alege crema de corp cu tamaie si plante BIO Krauter® pentru ingrijirea si refacerea pielii.
Ingredientele Bio din compozitie precum Aloe Vera Bio, Galbenele Bio, Rozmarinul Bio si Menta Bio detin puternice proprietati de hidratare, reparare si intinerire a pielii.
Extractul de tamaie bogat in principii active, ingrijeste si reface pielea lipsita de fermitate, imbatranita prematur, conferindu-i suplete si catifelare.
Tu cum iti protejezi tenul?
Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing